“De hoogste plek van de Oude Stolp brengt je verder “
Kom 8 weken op een unieke plek en blijf voor altijd...
Deze training veranderd je leven met meer balans, rust en aandacht voor jou en de omgeving. 
Dit doen we boven in de Oude Stolp. Hier bevindt zich de “Yogazolder” - een oase van rust, goede energie, fijne geuren en kleuren.
Wat is Mindfulness precies?
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een intensieve, achtweekse groepstraining ontwikkeld in de jaren ‘70 door Professor Jon Kabat-Zinn. Hij ontwikkelde de training om patiënten met chronische pijn te helpen om zich op een andere manier tot hun klachten en verdriet, te verhouden. Deze waardevolle training, wordt inmiddels al jaren toegepast bij mensen met stress en burn-out klachten.
- Op onze boerderij -

Leven we vooral met wat de dag geeft. Letterlijk vanuit de moestuin en hoe de natuur zich aantreedt. Zoveel mogelijk bewust leven, is niet altijd een gegeven.

Er zijn tal van motieven, waarom je op deze website bent gekomen en geïnteresseerd bent in de Mindfulness.
Misschien voel je je gespannen, of vliegen de dagen aan je voorbij, zonder daar echt grip op te hebben.

Hoe waardevol zou het zijn, om meer aandacht voor de momenten te hebben?

MET HUMOR & LICHTHEID, VREUGDEVOL IN HET HIER EN NU LEVEN.

- Voordelen van Mindfulness -

In 2018 verscheen er een grootschalige meta-analyse, waar de resultaten van 142 studies met in totaal 12.005 geïncludeerde deelnemers werd samengevat. Hieruit bleek dat de MBSR zeer behulpzaam is bij personen met stress gerelateerde klachten, pijn, depressie of emotioneel belastbare beroepen.

• Minder stress en er beter mee om kunnen gaan.
• Productiever.
• Meer leven per dag en per moment.
• Tijdbesparend, vanwege de grotere focus.
• Je geniet meer van het leven, je voelt je daardoor gelukkiger.
• Leren in elke situatie iets ‘moois’ te herkennen.
• Leert de kleine dingen te zien en ervan te genieten.

- Hoe ziet een 8-weekse training er uit?

Er zijn bijeenkomsten van ruim 2 uur plus een stilte dag. De dagelijkse huiswerkopdrachten duren 45 minuten.

We zullen oefenen met Formele en Informele oefeningen. Formele oefeningen verwijzen naar Mindfulness-meditaties, bodyscan en bewegingsoefeningen. Informele oefeningen trainen het vermogen om meer in aandacht te zijn tijdens dagelijkse activiteiten.

UITEINDELIJK IS HET BELANGRIJK DAT JE OEFENT EN NIET HOELANG JE PRECIES OEFENT.

Vergoeding

We hebben een mening over waarde. Het is voor iedereen persoonlijk net als een financiële situatie. Wat een training je oplevert en hoe WAARDEvol deze uiteindelijk voor je is, maakt dat je deze training naar waarde kunt betalen.

De kosten voor een 8-weekse mindfulness training + stilte-dag inclusief thuisbegeleiding en les-materialen zijn: 475 euro*

*Dit is bijna altijd bij de zorgverzekering te declareren vanwege mijn accreditatie.

Iedereen moet Mindfulness kunnen doen. Bespreek daarom altijd bij je aanmelding of je vanwege je financiële situatie op basis van Dana wil betalen.

Ervaringen van deelnemers

Recencies

"Een mindfulness training op de Oude Stolp wordt als levens veranderend ervaren".
Joerie
"Ik heb geleerd met aandacht te zijn en bewust te worden van mijn gedachten stromen. Eva kan goed 'intunen' op het proces van de deelnemers. Ze is zacht en stevig tegelijk".
Stefanie
"De positiviteit, kennis en warmte van Eva gaven mij de mogelijkheid om me veilig te voelen en alles te kunnen uiten. Eva haar stem is warm en vertrouwd".
Annemarieke
"Ik heb veel trainingen gedaan, maar voor het eerst werden er patronen en structuren aangeraakt, waar ik eerder niet bij kon. Eva wist me precies op de juiste plek te vinden"
Klaas
"Ik deed mee aan de eerste training op de Oude Stolp en het was alsof Eva dit al jaren deed. Met humor, liefde, wijsheid en veel aandacht, weet ze je een prachtig pad te laten volgen".
De oude stolp bergen, meditatie, b&b, yoga, mindfulnes, loopbaancoaching 072-5318327